R-C (1)

1 Nopémber nyaéta Poé Influenza Sedunia.Komisi Kaséhatan Nasional Cina nyatakeun yén saprak 2021, kagiatan influenza global ningkat, sareng wabah parantos muncul di sababaraha nagara.
Hiji ukuran éféktif pikeun nyegah sarta ngadalikeun influenza nyaéta vaksinasi influenza.Sacara umum, jalma anu umurna langkung ti 6 bulan janten subjek vaksinasi influenza.Kadé dicatet yén vaksinasi jeung vaksin makuta anyar teu bisa ngaganti vaksin flu.Ayeuna disarankeun yén interval antara vaksin flu sareng vaksin COIVD-19 sahenteuna sahenteuna 14 dinten.
Kusabab gejala klinis flu, pilek, sareng COIVD-19 gaduh ciri anu sami, kumaha carana ngaidentipikasi aranjeunna pas-gancang sareng ngalaksanakeun perlakuan anu tepat?

Cahaya sareng umum Coivd-19 henteu gampang dibédakeun tina influenza

R-C
"Rencana Diagnosis sareng Pangobatan Influenza" anu dikaluarkeun ku Komisi Kaséhatan sareng Médis Nasional jelas nunjukkeun yén suhu awak influenza tiasa ngahontal 39 ℃-40 ℃, kalayan kedinginan, sareng biasana dibarengan ku gejala sistemik sapertos otot awak sareng nyeri sendi, kacapean, leungitna napsu, jeung sajabana, mindeng nyeri tikoro, batuk garing, nasal kamacetan, irung runny, ngarareunah balik breastbone nu, conjunctival kamacetan, jsb Sababaraha penderita boga gejala hampang atawa asimtomatik.
Duanana covid-19 sareng influenza mangrupikeun panyakit inféksi saluran pernapasan, sareng gejala sareng tanda klinis sapertos muriang sareng batuk dasarna sami.Dina idéntifikasi klinis, jinis coivd-19 anu hampang sareng umum henteu gampang dibédakeun tina influenza.Éta sadayana diwujudkeun salaku muriang, batuk garing, nyeri tikoro sareng gejala sanésna, anu sami sareng manifestasi klinis influenza parah sareng kritis, sareng kedah diidentifikasi dumasar kana sajarah epidemiologis sareng etiologi.

Waspada kana kamungkinan résiko parah influenza budak leutik atanapi covid-19 anu ditumpangkeun

src=http___5b0988e595225.cdn.sohucs.com_images_20180228_a42911c1c8cc421897180cc932952bdb.jpeg&refer=http___5b0988e595225.cdn.sohucs
Para ahli negeskeun yén urang kedah nengetan résiko panyakit parah anu tiasa disababkeun ku influenza budak leutik atanapi superimposition coivd-19.Saatos murangkalih dina kelompok umur ngora kaserang flu, laju konsultasi médis sareng rawat inap langkung luhur, sareng aranjeunna mawa virus pikeun waktos anu langkung lami, anu mangrupikeun sumber inféksi anu penting pisan.
Barudak TK jeung murid SD jeung SMP nyanghareupan kahirupan kelompok.Sakali gejala sapertos muriang muncul, perhatian kedah dibayar.Anu mimiti, anjeun kedah ngalaporkeun dina waktosna, sareng ngahubungi rumah sakit pangcaketna pikeun perawatan médis dina waktosna pikeun netelakeun anu nyababkeun muriang anak.Upami éta coivd-19 atanapi panyakit anu langkung tepa sanésna, terasingkeun sadaya murangkalih di kelas.Lamun éta téh tiis umum, neangan perhatian médis.Tina murangkalih tiasa diasingkeun di bumi nyalira.Nalika sepuh murangkalih anu ngagaduhan gejala flu angkat ka rumah sakit pikeun perawatan, aranjeunna kedah ngajagaan murangkalih sareng dirina dina waktos anu sami, sapertos ngagem topéng pikeun nyegah inféksi silang.Nalika kasus kawas influenza lumangsung di sakola, pabinihan jeung unit koléktif séjén, penderita kudu cicing di imah pikeun ngurangan sumebarna panyakit.
Naha éta pencegahan flu atanapi coivd-19, ngajaga kabersihan pribadi anu saé mangrupikeun ukuran anu penting, kalebet: ngagem topéng, sering ngumbah leungeun, sareng ngahindarkeun balaréa sabisa-bisa;saatos gejala flu, batuk atanapi bersin nganggo tisu sareng anduk Antosan nutupan irung sareng sungut anjeun, teras ngumbah leungeun anjeun;coba ulah kontak jeung panon anjeun, irung atawa sungut.Lamun anggota kulawarga boga penderita flu, coba ulah kontak nutup, utamana lamun aya penderita manula jeung kronis di imah.


waktos pos: Nov-02-2021