Xinhua News Agency, Beijing, 14. Oktober Daniel Andrews, gubernur Victoria, Australia, ngumumkeun dina 14th yén berkat kanaékan laju vaksinasi makuta anyar, ibukota Melbourne bakal reureuhan ukuran pencegahan sarta kontrol wabah ti minggu hareup.Dina dinten anu sami, Victoria ngabéjaan catetan anu luhur ngeunaan kasus anyar makuta anyar dina sadinten, sareng kalolobaan kasus aya di Melbourne.

australia-coronavirus

Andrews nyarios dina konperénsi pers dinten éta yén laju vaksinasi di Victoria langkung gancang tibatan anu disangka sareng Melbourne bakal ngamimitian "balikan deui" minggu payun."Kami bakal ngawujudkeun peta jalan pikeun 'restart'... Sadayana bakal divaksinasi sareng kami bakal tiasa muka."

Covid case

Dina 28 Méi, di Melbourne, Australia, tanda-tanda ngingetkeun jalma-jalma pikeun ngagem topéng digantung dina rel stasiun karéta.(Dipasang ku Xinhua News Agency, poto ku Bai Xue)

Pamaréntah Victoria sateuacana jangji yén nalika tingkat vaksinasi ngahontal 70%, Victoria bakal mimiti "ngabuka blokir" laun-laun.Numutkeun ekspektasi aslina, laju vaksinasi Victoria bakal ngahontal ambang ieu dina 26th bulan ieu.Dina tanggal 14, 62% déwasa Victoria anu layak pikeun vaksinasi makuta anyar parantos réngsé sadayana prosés vaksinasi.

Victoria ngalaporkeun 2297 kasus anyar anu dikonfirmasi tina makuta anyar dina tanggal 14, netepkeun rekor pikeun jumlah kasus anyar pangluhurna di hiji nagara di Australia saprak wabah.Numutkeun Reuters, Melbourne ayeuna jelas janten "episentrum" wabah makuta anyar Australia, sareng kalolobaan kasus anyar di Victoria tanggal 14 aya di kota ieu.Numutkeun kana peta jalan "balikan deui", Melbourne bakal ngangkat curfew sareng kagiatan komersial bakal diteruskeun dina premis mastikeun ngajaga jarak sosial.Sakali tingkat vaksinasi ngahontal 80%, larangan pencegahan wabah bakal langkung santai.

Covid Vaccine

Minggu kamari di New South Wales, Australia, tingkat vaksinasi pikeun jalma anu umurna langkung ti 16 langkung ti 70%.Ibukota, Sydney, mimiti "restart" dina tanggal 11.Minggu ieu, tingkat cakupan vaksin NSW diperkirakeun ngaleuwihan 80%, sareng Sydney tiasa langkung santai deui larangan pencegahan wabah.

Sanaos tingkat vaksinasi di sababaraha nagara "enol-kasus" di Australia kawilang luhur, aranjeunna nyarios bakal nunda "dibalikan deui", hariwang yén wabah bakal nyababkeun panyebaran di rumah sakit.(Lin Cicing)


waktos pos: Oct-15-2021